• 50+ Circuit

  Informatie

  U bent 50+ en wilt graag aan fitness doen, maar liever in een groep gelijkgezinden dan alleen? Probeer dan het 50+ circuit. Net als in een reguliere circuittraining begint een 50+ circuit met een gezamenlijke warming-up. Vervolgens wordt er in de fitnesszaal in circuitvorm getraind. Na een uur sporten doen we nog een kwartier balansoefeningen. De totale les duurt 75 minuten en is onder begeleiding van een fitnesstrainer die zorgt voor variatie in de lessen.

 • Aerobic BBB

  Oefeningen voor Buik, Billen en Benen

  Informatie

  BenenBillen en Buiken. Dat is waar BBB voor staat en waar dus de nadruk op wordt gelegd in deze les. Wilt u graag aan deze zones werken en het liefst ook wat afvallen? Dan is deze les geschikt voor u. Het zijn gevarieerde lessen waarin onder ander vloer- en elastiekoefeningen worden afgewisseld met aerobics.

 • Boksen

  Informatie

  Altijd één van de oudste sporten ter aarde willen leren? Doe dan eens mee met een boksles bij BouwSports. Tijdens de lessen leer je technische en tactische vaardigheden voor de bokssport. De bokslessen bij BouwSports worden door zowel mannen als vrouwen gevolgd. Laat u niet afschrikken en ga de uitdaging aan!

 • Cardio-Boxing (dames)

  Informatie

  Deze combinatie van trap-en stoottechnieken met daarnaast aandacht voor buik, been-en armspieren is een cardiotraining met hoge intensiteit!

 • Cardio-circuit

  Informatie

  Wilt u graag in groepsverband specifiek aan uw conditie werken? Dit kan bij het cardio-circuit! Dit is een les van75 minuten waarin u het eerste uur aan uw conditie werkt. In circuitvorm werkt u verschillende cardio-apparaten af. Per apparaat krijgt u een opdracht, gericht op bijvoorbeeld interval- of duurtraining. Na dit uur werken we gezamenlijk een kwartier lang aan de buikspieren. Kortom: een dik uur trainen met een fanatieke afsluiter.

 • Circuittraining

  Informatie

  U wilt graag aan fitnessen groepsverband? Dan is de circuittraining de ideale manier! Deze training begint met een gezamenlijke warming-up en vervolgens wordt er in circuitvorm getraind. Na een uur heeft u alle spieren getraind. Elke week leggen we de nadruk op een andere spiergroep. De les is onder begeleiding van een fitnesstrainer die zorgt voor variatie in de lessen.

 • Dance-Mix

  Dansanity
 • Fitness

  Gericht trainen wanneer het u uitkomt

  Informatie

  Fitness is een verzamelnaam voor vele vormen van kracht en/of cardiotraining. Fitness is voor iedereen: jong en oud, man of vrouw. Zelfs met een blessure kunt u met fitness uit de voeten!

  De fitnesszaal is de basis van onze sportschool. Of u nu aan je conditie, kracht of balans wilt werken, alles is hier mogelijk. Tijdens een afspraak met één van onze trainers voor een persoonlijk trainingsschema gaan we samen kijken naar reële doelstellingen. Daarna kunt u direct aan de slag! In de fitnesszaal is altijd begeleiding aanwezig. Deze is voor iedereen beschikbaar en kan waar nodig is extra begeleiding geven. Ook zijn er verschillende momenten in de week waarin u aan kunt sluiten bij één van onze buikspierkwartiertjes. Deze korte lessen in groepsverband worden altijd in de fitnesszaal gegeven.

 • Fitness Plus Groep

  Informatie

 • Indoor Cycling

  Informatie

  Indoor Cycling is een intensieve workout op de spinningfiets waarbij je fietst op het ritme van de muziek. Tijdens de les wordt er zowel zittend als staand in verschillende tempo’s gefietst waardoor je uithoudingsvermogen verbeterd. De les is geschikt voor iedereen die zijn of haar conditie wil verbeteren of op peil wil houden.

 • Judo

  Informatie

  Sporten bij BouwSports is niet alleen voor volwassenen, vanaf 4 jaar kunt u al bij de judolessen terecht. Judo is een zelfverdedigingssport waarbij disciplinerespect en behendigheid voorop staan. De kern van judo is om de kracht van de tegenstander te gebruiken om hem ten val te brengen. Iedereen begint met een witte band, wat na jarenlang hard werken zou kunnen veranderen in een zwarte band. Onder leiding van ervaren trainers werkt u steeds naar een hogere band toe. Er zijn geregeld toernooien waar alle leden aan mee kunnen doen. Voor de ouderen zijn er op zaterdagen katatrainingen om aan gevorderden technieken te werken.

 • Kickboksen

  Informatie

  Bent u klaar voor de ultieme contactsport? Probeer dan eens een kickboksles bij BouwSports! In deze zeer intensieve lessen leert u alle technische en tactische vaardigheden voor de kickbokssport. In deze gemengde groep kunt u zichzelf helemaal laten gaan. Gebruik de les als ultieme conditietraining of met het doel om ooit een wedstrijd te vechten.

  Trainen en sparren met een groep fanatieke vrouwen? Doe mee met onze vrouwengroep! Na de zomer gaan we er weer vol tegenaan!

 • Nordic Walking

  Informatie

  Nordic Walking is een specifieke wandeltechniek met behulp van zogenaamde "poles". Door middel van deze techniek is het mogelijk efficiënter en sneller te lopen. Nordic Walking is uitermate geschikt voor mensen met nek/schouderklachten. De sportschool ligt naast de hei, dus er wordt altijd in de natuur gelopen!
  Een Nordic Walkingles duurt 90 minuten en na afloop staat er een kopje koffie of thee voor u klaar.

 • Pilates

  Informatie

  Pilates is een eenvoudige, intensieve en doeltreffende training voor de spieren, pezen en banden. Stabiliteit van rugspieren, buikspieren, middenrifspieren en de bekkenbodemspier staat bij elke oefening centraal.

  Als u geregeld met Pilates meedoet zult u uw ademhaling en spieren leren beheersen. Hoofddoel van Pilates is een goede houding en een gespierd en getraind lichaam.

 • Powermix

  Informatie

  Powermix is een effectieve kracht-workout waarbij gebruik gemaakt wordt van halters met relatief lichte gewichten. Iedereen kan op zijn of haar niveau meedoen. De oefeningen zorgen voor een veilige, effectieve training waarbij alle spiergroepen op een uitdagende manier aan bod komen. De training is zowel voor mannen als vrouwen.

 • Spinning

  Informatie

  U loopt graag moe en voldaan naar buiten na een les en houdt van een goede dosis adrenaline dat door uw lijf giert? Dan is spinning de ideale les. Spinning is een intensieve les op een spinningfiets, een fiets met een vliegwiel. Onder leiding van een trainer wordt er op de beat van de muziek gefietst. Hoe sneller de muziek, hoe harder u moet trappen. Het verschil met de Club Cycle is dat er wekelijks een compleet nieuwe les wordt gegeven.

 • Spinning V.W.W

 • Tabata-training

  Informatie

  Tabata-training is een training met oefeningen die gedurende 20 seconden op een hoge intensiteit wordt uitgevoerd, afgewisseld met 10 seconden rust.

  Het eerste blok is tien minuten warming-up. Vervolgens worden er in meerdere blokken van 4 minuten krachtoefeningen, oefeningen met het lichaamsgewicht en oefeningen op de toestellen uitgevoerd. De les sluiten we af met buikspieren en rekoefeningen.

 • Ultimate Indoor Cycling

  Informatie

  Ultimate Indoor Cycling (UIC) is een trainingsprogramma waarbij het ultieme fietsgevoel wordt ervaren. Tijdens het programma wordt gebruik gemaakt van uniek beeldmateriaal waarbij echte bergen worden beklommen, maar dan gewoon in de sportschool! De les is gericht op het verbeteren van het uithoudingsvermogen en toename van kracht in de beenspieren. Omdat de deelnemers tijdens de les zelf de intensiteit kunnen bepalen is deze les geschikt voor zowel fietsers als niet-fietsers.

 • Wandelen

  Informatie

  Wilt u graag wandelen maar niet alleen? Is uw conditie weggezakt en moet u eigenlijk weer in beweging komen? Loop dan mee met onze gezellige wandelgroep en laat u op sleeptouw nemen door onze enthousiaste wandeltrainster! Een wandeling met de groep duurt 60 minuten en is natuurlijk in de prachtige natuur.

 • Yoga

  Informatie

  Bij Yoga streeft men naar evenwicht tussen spanning en ontspanning. Tijdens de oefeningen leert u hoe u spanning los kunt laten. Het is een ontdekking voor uzelf. U ervaart wat echt ontspannen is en leert dit door te trekken naar buiten de Yogales. Yoga is een systeem, dat lichamelijke en geestelijke oefeningen combineert en waarin ademen, ontspannen, concentreren en visualiseren sleutelbegrippen zijn.

 • Yogalates

  Informatie

  Yogalates combineert twee oefenmethodes met dezelfde aandacht en verbinding van lichaam, geest en adem. Deze totale lichaamstraining met pilatesoefeningen zijn gericht op stabiliteit en versterking van rug,-buik,-middenrif en bekkenbodemspieren. Dit wordt gecombineerd met krachtige, spierverlengende, ontspannende en rustgevende yogaoefeningen.