Ongeveer 20 jaar geleden hadden sportliefhebbers Wim en Marleen Bouw een droom: een eigen sportschool in Ermelo. Wim was zijn hele leven al als instructeur werkzaam in de sport en wilde graag zijn passie voor sporten met nog meer mensen delen. Marleen, zelf jarenlang werkzaam als fysiotherapeut deelde zijn mening. Ze waagden de sprong en na lang zoeken vonden ze een geschikte locatie aan de Harderwijkerweg. Fitness- en conditiecentrum Bouw was nu een feit. Met niet meer dan een piepkleine fitnesszaal, een gezellige bar en een kleine groepsleszaal gingen ze van start. Het bleek al snel een succes en er moest al gauw worden uitgeweken naar een grotere locatie.

In 2002 betrokken ze een pand aan de Burgemeester van Oordtstraat. Het succes hield stand en ook van deze locatie moest worden uitgeweken. Aan de rand van de hei vonden ze een oud leegstaand pand. Wim en Marleen geloofden erin en gingen er volledig voor.

Vanaf 2005 hebben Wim en Marleen een sportcentrum van bijna 1.500 m2 op hun naam staan. De ruimte had een fitnesszaal, een zitgedeelte, een behoorlijke groepsleszaal en een aparte zaal voor vechtsport. In de loop der jaren zijn er zonnebanken en is er zelfs een tweede groepsleszaal bijgekomen.

In 2013 is tijdens een grote verbouwing vrijwel het hele pand aangepakt. De fitnesszaal is 50% groter geworden, en er is een aparte krachthoek gekomen. Verder is een speciale spinningzaal gerealiseerd en heeft de budozaal een behoorlijke upgrade gekregen.

Wim en Marleen blijven hun passie overbrengen. Van basisscholen tot sportverenigingen, iedereen is welkom. BouwSports is tegenwoordig een volwaardig begrip in de regio.